ATV

Trener srpskog tenisera

Ivanišević: Đoković trenira jače nego kada je imao 22 godine

  • Извор: Б92
  • 22.11.2022. 14:53

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kaže da je trofej na ATP finalu u Torinu nagrada za tešku godinu za sve u timu.

Naglasio je Ivanišević da je u neizvjesnoj situaciji koje turnire Novak može da igra bilo teško i planirati i pripremati se.

"Poseban trofej, vrlo teška godina. Neko odozgo je gledao sve što se dešavalo ove godine i rekao: ’U redu, osvojićeš ove godine’. Zaslužio je. Niko ne zna kako je bilo u njegovoj koži, kako je bilo biti dio njegovog tima. Nije nam bilo lako, a njemu je bilo još gore. Zaslužio je, bio je impresivan, pogotovo u Torinu“, rekao je Ivanišević.

Ivanišević sa optimizmom gleda u 2023, u kojoj će Đoković napuniti 36 godina.

"Trenira još jače nego kada mu je bilo 22 godine, zato je i dalje tako dobar i zato će biti još bolji. Volja za treningom, volja da se napreduje i da brine o tijelu - to je nevjerovatno. U moje vrijeme smo se povlačili sa 30-31 godinom, tada smo važili za stare, a vidite Rodžera, Rafu i Novaka“, kaže Ivanišević i dodaje:

"Pričaju da mladi dolaze i neki jesu uradili nevjerovatne stvari poput Alkaraza, i to je odlično za tenis, ali Novak je i dalje gladan, i dalje osvaja, i dalje igra nevjerovatno. Već razmišlja o pripremama za sljedeću sezonu. Dokle god je takav, on će u svom umu biti konurentan i favorit da osvaja najveće turnire“.


(FOTO: Tanjug/AP)