Selektor fudbalera Srbije

Stojković: Ostajemo vjerni svom stilu igre

  • Izvor: Agencije
  • 24.01.2023.13:14

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je da će "orlovi" na meču protiv SAD-a ostati vjerni svom stilu igre, bez obzira na formaciju i imena fudbalera.

Utakmica je na programu 26. januara od četiri časa po našem vremenu.

"S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, vjerovatno ćemo igrati sa četvoricom u posljednjoj liniji. To suštinski neće promijeniti naše opredjeljenje, jer želim kao i uvijek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahtjeve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke", rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

"Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobijedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, djelovali su svježe i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak", rekao je selektor Srbije. 


(FOTO: Tanjug/AP)