Опет херој пенал серије

Како је Мартинез добио два жута картона, а није искључен

  • 19.04.2024. 15:51

Еми Мартинез био је херој Аргентине у финалу Мундијала у Катару, а контроверзни голман сада је на сличан начин одвео Астон Вилу у полуфинале Лиге конференције.

Мартинез је у пенал серији против Лила одбранио два ударца домаћим играчима па ће тим из Бирмингема наставити борбу за трофеј у трећем по квалитету европском такмичењу.

Био је то пети пут заредом да је Мартинез изашао као побједник са противницима у пенал серијама, што са Аргентином, што са Астон Вилом.

Ипак, љубитељима фудбала остала је занимљива чињеница да је Аргентинац прошле ноћи од словачког судије добио два жута картона, али није искључен.

Еми је већ у 38. минуту зарадио јавну опомену због одуговлачења, док је други пут опоменут током извођење пенала, пошто је правио свој шоу и (поново) нервирао француске навијаче.

Разлог је једноставан - послије 120 минута утакмице бришу се жути картони, а очигледно је да је Мартинез знао за ту ситуацију која је изузетно ријетка у модерном фудбалу.

Тако је меч завршио са два жута картона, али као херој своје екипе, која ће у полуфиналу Лиге конференције укрстити копља са грчким Олимпијакосом.

Пратите нас и путем Вибера