Задобио повреду главе у првој минути меча

Фудбалер Бордоа у индукованој коми

 • Извор: Аваз
 • 25.02.2024. 08:46

Нападач Бордоа Алберт Елис наводно је стављен у медицински индуковану кому након што је претрпио озбиљну повреду главе у утакмици француске Лиге 2 против Генгама ове суботе.

Већ у првој минути утакмице, репрезентативац Хондураса сударио се у скоку са одбрамбеним играчем противничког тима Донатиеном Гомисом. Елису је током осам минута указивана помоћ на терену прије него је изнијет на носилима.

Био свјестан на терену

Према извјештајима француских медија, 28-годишњак је био свјестан на терену, али је стављен у индуковану кому прије него што је превезен у болницу Пелегрин.

Након утакмице, коју је његова екипа добила са 1:0, тренер Бордоа Алберт Риера рекао је да не може да да никакве информације о стању Елиса.

- Разговарали смо са љекаром и не можемо рећи ништа. Он је у болници и нема ништа што можемо рећи. Побједа је за њега.

Л'Еипе је додао да је голман Карл-Јохан Јохансон био једини играч Бордоаа који је разговарао с новинарима након утакмице.

"Заиста је тешко"

- Ово је први пут у мојој каријери да сам доживио ово. Заиста је тешко. Осјећао сам се као да ћу плакати. У полувремену су нам рекли да је будан, али тренутно не знамо ништа. Вид‌јећемо сутра.

Иначе, Елис је бриљирао у МЛС-у у Хјоустон Динаму током четири сезоне, прешао је у португалску Боависту 2020. године. Од тада је играо за Бордо у Лиги 1 и Лиги 2.

Јокићева ноћ за рекорде

Јокићева ноћ за рекорде

Нападач је такође био кључни играч за Хондурас од свог дебија 2014. Елис је скупио 64 наступа и постигао 13 голова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм