НБА

Јокићева ноћ за рекорде

  • Извор: Агенције
  • 25.02.2024. 09:01

Никола Јокић, српски кошаркаш, постао је играч са највише трипл-дабл учинака без промашаја из игре.

У побједи Денвера над Вашингтоном Јокић је престигао Вилта Чемберлена који је до таквог подвига дошао три пута.

Осим што је против Вашингтона направио невјероватан успјех и уписао трипл-дабл против сваке НБА екипе, Никола Јокић оборио је и још један рекорд.

Ово је била четврта утакмица на којој је српски ас успио да оствари трипл-дабл учинак без промашаја из игре. Јокић је шутирао десет од десет за два поена.

Три пута је то током каријере успио Вилт Чемберлен , а два пута Дрејмонд Грин.

Иако је ова утакмица била историјска за каријеру српског кошаркаша он више размишља о тимском успјеху.

- То је лијеп податак за заоставштину. Лијеп је ово успјех. Нисам сигуран да сам довољно одмарао, али је требало да добијемо овај меч и надамо се да ћемо и сутра. Само треба да будемо све бољи јер долази и плеј-оф, прије свега ментално. То нам је главни циљ! - нагласио је Јокић.

Николина партија против Визардса посебна је и због тога што је прва у историји НБА лиге у којој је један играч успио да упише преко 20 поена, 15 скокова и 15 асистенција уз сто одсто процента шута из игре.

Фантастична утакмице српског аса извела је Денвер из кризе послије три везана пораза, а уједно је допринијела и томе да поново почне да се говори о томе да је са разлогом главни кандидат за освајање МВП титуле.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм