ATV

Mladi fudbaleri

Borčevi omladinci: Filip Račić i Stefan Marčetić potpisali za Borac

 • Извор: АТВ
 • 24.01.2023. 17:23

Filip Račić i Stefan Marčetić, pitomci „Borčeve“ omladinske škole potpisali su trogodišnji ugovor sa FK Borac.

Filip je minulu polusezonu proveo na pozajmici u novogradskoj Slobodi, a svojim partijama u prvoligaškom karavanu Republike Srpske zaslužio je poziv Vinka Marinovića da se vrati na Gradski stadion u Banjaluci i da stavi paraf na novi ugovor. Od malih nogu je u redovima FK Borac, a kao kapiten je predvodio omladinsku selekciju do istorijske titule šampiona BiH. Sada je, kaže, spreman za novi izazov.

“Presrećan sam zbog povratka. FK Borac je pokazao da pazi na svoju djecu i da dobre igre i naporan rad kad tad moraju da se isplate. Ipak, sada, za mene, predstoji ono pravo, da pokažem kvalitet i da se nametnem stručnom štabu. Iskreno, veoma sam motivisan i spreman za dokazivanje. Borac je klub u kojem sam naučio sve o fudbalu i za mene je igranje u ‘crveno plavom’ dresu ostvarenje dječačkih snova” , poručio je Račić.

Stefan Marčetić slovi za jednog od najtalentovanijih napadača na ovim prostorima. Sa nepunih 17 godina, Stefan je odavno skrenuo pažnju na sebe, a ove sezone je u kadetskoj ligi BiH postigao 13 golova na isto toliko odigranih utakmica. Ponikao je u prijedorskom Rudaru, a fudbalski put ga je preko Radnik Urije i Кrupe doveo u omladinsku školu FK Borac.

“Za mene je velika čast što sam potpisao ugovor sa FК Borac. Ovo je klub u kojem želim da gradim svoju karijeru i smatram da ne postoji bolja sredina za napredak. Na meni je da svakim danom naporno radim i da opravdam ukazano povjerenje. Raduje me i što ću proći pripreme sa prvotimcima. To će biti veliko iskustvo za mene, ali i motiv da se dokažem stručnom štabu. Znam da vrijeme radi za mene, ali sam spreman da se uhvatim u koštac sa svim izazovima koji me čekaju”, kaže Marčetić.

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Енерго клуб

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.