Легендарни рокер

Чорба о одласку Бајаге: Нисам имао избора

 • Извор: Телеграф
 • 17.06.2024. 19:37

Момчило Бајагић Бајага, као што је познато, је неколико година свирао у Рибљој Чорби. Фронтмен овог састава, Бора Ђорђевић, открио како је дошло до тога да славни музичар буде напусти бенд.

"То је мало дужа прича... Имали смо албум који се звао "Вечерас вас забављају музичари који пију", популарност нам је опала. Бајага је спасао тај албум, дао је пуно својих пјесама на том албуму, и дао је себе на том албуму. Једноставно, посјете нису биле више онакве какве смо навикли... Албум је проглашен шундом, да би сада доживио реиздање и престао да буде шунд. Продато је једва 100 хиљада примјерака, што је за нас тада било неуспјешно", рекао је Бора Ђорђевић за Ексклузив и додао:

Бајага открио којој жени је посвећена позната Чолина пјесма

Бајага открио којој жени је посвећена позната Чолина пјесма

"И договорили смо се да направимо паузу. Бајага је отишао на Мљет на љетовање, ми смо остали у Београду, појављује се човјек Грк, има хотел у Грчкој. Каже: "Хоћете да вас ангажујем да свирамо... Али не хотелска свирка, него концерти баш. Само преко викенда концерт. Ништа оно, свираш па пауза..." Миша је звао Бајагу, Бајага каже: "Нећу да дођем, ја се одмарам." Ја му нисам вјеровао, пошто смо ипак сурови професионалци... И када је други пут одбио, нисам имао избора. Било је вријеме, једноставно, да оде. То је било добро за њега, то се показало. Он је јак аутор изузетно. Било је вријеме да се осамостали. Направио је велику каријеру. Југославија је имала изузетно јаку сцену, по мом мишљењу, трећу на свијету, иза Енглеске и Америке", закључио је Бора за ТВ Прва.

Погледајте снимак:

Иначе, Бајага је подкасту Агеласт открио како је изгледала његова аудиција за Рибљу Чорбу.

"Узмем гитару и дођем на ту аудицију у џез клубу Дома омладине, поред Американе. Наравно, трема. Одсвирао сам то што су хтјели, али нисам нешто разбио. Онда сам пробао да пјевам терце неке. И то је било онако. Ваљда сам им легао некако. Имао сам дугу косу, био сам млад и напаљен. И приме ме у Чорбу. Прву свирку сам имао у Јерковцу, то је родно село Рајково. Сјећам се да сам био шокиран што је бина била као ова два стола, од набијене земље", рекао је Бајага.

Погледајте снимак:


Пратите нас и путем Вибера

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина