Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Кристијан Шмит - персона која угњетава Републику Српску

 • Извор: СРНА
 • 19.09.2023. 12:58

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Кристијан Шмит више не може да контролише своју хистерију и мржњу према српском народу и Републици Српској, што потврђују и његови свакодневни медијски иступи захваљујући којима све више разоткрива своје право лице и тоне у сопствено блато.

"Шмит се понаша као рањена звијер, јер нико није хтио да га прими у Бањалуци, чак ни опозиција на коју је рачунао, па сада шири лажи по федералним медијима о наводној подршци српског народа. Увидио је туриста како и колико га подржава српски народ те је морао кришом доћи у Републику Српску и што прије се дочепати сарајевске сећије", рекла је Вулићева.

Она је нагласила да су Срби херојски и поносан народ који никада није подржавао, нити био на страни оних који угњетавају, санкционишу, отимају имовину и пријете.

Бијељински фармери протестују пред Градском управом: Петровић није изашао

Бијељински фармери протестују пред Градском управом: Петровић није изашао

"Знамо да није случајно саопштено да је Шмит боравио на подручју Републике Српске тек када је прешао ентитетску линију и стао на тло ФБиХ. Кога је брига што је један од многобројних туриста у Републици Српској посјетио вјерски објекат? Пожељно је да туристи посјете како вјерске објекте, тако и вјерске поглаваре, нарочито ако имају вољу за одређеном донацијом", рекла је Вулићева за Срну.

Реагујући на Шмитово писмо упућено легитимно изабраном српском члану Предсједништва БиХ у којем пита "шта није јасно у одговору секретара УН" у вези са његовим именовањем, Вулићева је упитала туристу шта њему није јасно, гдје му је резолуција Савјета безбједности?

"Шта Вама, туристо, није јасно? Најједноставније речено, Ви немате родни лист. Ви сте политичка превара, човјек који разграђује Општи оквирни споразум за мир у БиХ и персона која угњетава Републику Српску", истакла је Вулићева.

Станивуковић наставља са безакоњем: Крчми градске паре, мијења регулационе планове

Станивуковић наставља са безакоњем: Крчми градске паре, мијења регулационе планове


Пратите нас и путем Вибера

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Револуција 1917 (Р)

  ''Револуција 1917 (Р)

 • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

  ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?