ATV

Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Kristijan Šmit - persona koja ugnjetava Republiku Srpsku

  • Izvor: SRNA
  • 19.09.2023. 12:58

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Kristijan Šmit više ne može da kontroliše svoju histeriju i mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, što potvrđuju i njegovi svakodnevni medijski istupi zahvaljujući kojima sve više razotkriva svoje pravo lice i tone u sopstveno blato.

"Šmit se ponaša kao ranjena zvijer, jer niko nije htio da ga primi u Banjaluci, čak ni opozicija na koju je računao, pa sada širi laži po federalnim medijima o navodnoj podršci srpskog naroda. Uvidio je turista kako i koliko ga podržava srpski narod te je morao krišom doći u Republiku Srpsku i što prije se dočepati sarajevske sećije", rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da su Srbi herojski i ponosan narod koji nikada nije podržavao, niti bio na strani onih koji ugnjetavaju, sankcionišu, otimaju imovinu i prijete.

Bijeljinski farmeri protestuju pred Gradskom upravom: Petrović nije izašao

Bijeljinski farmeri protestuju pred Gradskom upravom: Petrović nije izašao

"Znamo da nije slučajno saopšteno da je Šmit boravio na području Republike Srpske tek kada je prešao entitetsku liniju i stao na tlo FBiH. Koga je briga što je jedan od mnogobrojnih turista u Republici Srpskoj posjetio vjerski objekat? Poželjno je da turisti posjete kako vjerske objekte, tako i vjerske poglavare, naročito ako imaju volju za određenom donacijom", rekla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na Šmitovo pismo upućeno legitimno izabranom srpskom članu Predsjedništva BiH u kojem pita "šta nije jasno u odgovoru sekretara UN" u vezi sa njegovim imenovanjem, Vulićeva je upitala turistu šta njemu nije jasno, gdje mu je rezolucija Savjeta bezbjednosti?

"Šta Vama, turisto, nije jasno? Najjednostavnije rečeno, Vi nemate rodni list. Vi ste politička prevara, čovjek koji razgrađuje Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i persona koja ugnjetava Republiku Srpsku", istakla je Vulićeva.

Stanivuković nastavlja sa bezakonjem: Krčmi gradske pare, mijenja regulacione planove

Stanivuković nastavlja sa bezakonjem: Krčmi gradske pare, mijenja regulacione planove


Pratite nas i putem Vibera