ATV

Uzgajivači svinja

Bijeljinski farmeri protestuju pred Gradskom upravom: Petrović nije izašao

 • Izvor: ATV
 • 19.09.2023. 12:37

Farmeri iz bijeljinskog naselja Brodac okupili su se danas ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog toga što se u to naselje dovoze i u nepokrivene jame bacaju svinje eutanazirane zbog afričke kuge.

Ogorčeni farmeri tražili su sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem koji nije ni izašao iz zgrade.

Predsjednik Mjesne zajednice Brodac Slobodan Marić rekao je da se u to naselje dovoze eutanazirane svinje i bacaju u nepokrivene jame, a onda ih psi razvlače i nastaje prava katostrofa. Oko jama se širi nesnosan smrad.

Marić je rekao da su mještani saglasni da traže način kako da se izvrši bezbjedan ukop eutanaziranih svinja.

Kako je rekao, Gradska uprava je prije mjesec donijela odluku da se svinje ukopavaju u tom naselju što je izazvalo nezadovoljstvo kod mještana.

U Mjesnoj zajedici Brodac živi oko 3.000 stanovnika, a oko 680 ih se bavi poljoprivredom i uzgojem svinja. Ovo je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u kojoj je za sve vrijeme afričke kuge ostalo šest zaraženih domaćinstava.

Marić je ukazao i da se ovo mjesto nalazi u slivu rijeka Drine i Save, zbog čega smatra da postoji opasnost od širenja zaraze. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:51 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 20:36 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.

 • 21:36 Film: Žestoki talac (16+)

  Samohrani otac i bivši marinac Kajl Snouden nalazi se sa grupom nevinih kupaca zarobljen u radnji svog očuha.

 • 23:06 Noćni program

  Noćni program