Predsjednik Vlade

Višković: Nedopustivo da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za organizovane napade

  • Извор: РТРС
  • 25.05.2023. 21:02

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najoštrije je osudio napad grupe huligana na sportiste iz Bijeljine, koji su boravili u Mostaru na sportskom događaju, od kojih su dvojica zadobila teže tjelesne povrede.

- Evidentno je da sportski događaji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za učesnike srpske nacionalnosti po šablonu prerastaju u fizičke napade, i surovo ugrožavanje života - istakao je Višković.

Istakao je da ovaj napad predstavlja slanje kontinuirane poruke da srpski sportisti i ćirilica u ovom gradu nisu poželjni.

Naglasio je da je nedopustivo da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za ovakve organizovane napade.

- Poražavajućom se može smatrati činjenica da se posljednji napad sa istim motivom desio prije dvadesetak dana, ovakvi podaci zaista zabrinjavaju i postavljaju pitanje šta je sljedeće. Umjesto sportskog ispraćaja, i poruka mira i tolerancije naše sportiste ispraća policija - naveo je Višković.

Premijer Srpske pozvao je sve relevantne predstavnike policijskih organa i političkih institucija da učine sve kako bi ovakvi napadi prestali, i, kako je istakao, konačno doživjeli javnu osudu koja je i više nego potrebna.