Мађарска

Састанак руководстава СНСД-а и ФИДЕС-а; Додик: Захвални смо на разумијевању фуникционисања унутар БиХ

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2024. 21:53

У Будимпешти је данас одржан састанак делегације СНСД-а са представницима ФИДЕС-а, највеће мађарске политичке странке.

У делегацији из Републике Српске Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а, потпредсједник Мирослав Бојић и Игор Додик, организациони секретар. Разговарали су са секретаром за интернационална питања и односе ФИДЕС-а о економским питањима и регионалним односима.  Поручено је да је тај састанак потврда добрих односа највећих политичких странака Српске и Мађарске. 

"И ми смо заиста захвални руководству и владајућој партији ФИДЕС-у као и Орбану на разумијевању функционисања унутар БиХ и да само дијалогом и консензусом можемо да радимо на неким отвореним питањима за два ентитета и три конститутивна народа. Исто тако сматрамо и захваљујемо се Влади Мађарске што је фактор стабилности на Западном Балкану и што разумију политику упркос тренутној ситуацији када неки центри моћи покушавају да дестабилизују ситуацију на терену. Ми смо кренули данас од Мађарске, договарамо са још неким партијама у региону да се састанемо и то је неки наш циљ, генералног секретара, Бојића и мене да покупимо позитивна искуства и то пренесемо у Републици Српској“, навео је организациони секретар СНСД-а Игор Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм