ATV

Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Није изненађење да Тривићева подржава оно што траже стране амбасаде

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2023. 10:56

Нико није изненађен да Јелена Тривић подржава само оно што од ње траже стране амбасаде, а да не подржава оно што жели народ и грађани Републике Српске, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Морам рећи да власт Републике Српске не води никакву неодговорну и сепартистичку политику, већ политику очувања Дејтонског споразума, уставног поретка у БиХ и права и надлежности Републике Српске које нам на основу тог споразума припадају", навео је Ковачевић.

Он је нагласио да је потпуно логично и очекивано да се и Јелена Тривић придружила кампањи Сарајева и дијела међународне заједнице који борбу Српске за очувањем њене позиције и надлежности називају некаквим сепаратизмом и угрожавањем стабилности.

Ковачевић је рекао да једини који су овд‌је угрожени јесу Република Српска и њени грађани који су од Дејтона константно угњетавани и обесправљивани, али то Јелену Тривић не занима.

Тривићка у Сарајеву: Против сам самосталности Српске, Шмит није наша битка

Тривићка у Сарајеву: Против сам самосталности Српске, Шмит није наша битка

"Наравно да није изненађење и да Јелена Тривић не подржава скупове 'Граница постоји' јер су то скупови са којих грађани поручују да неће дозволити даље угњетавање Републике Српске и њеног народа. Наравно и да Јелена Тривић, идентично као и у ОХР и у Сарајеву, користи термин међуентитетска линија иако у Уставу БиХ у члану 1.4 јасно пише - граница између ентитета", истакао је Ковачевић.

И на крају, додао је он, потпуно је логично да Јелена Тривић не мисли исто о Кристијану Шмиту као власт и грађани Републике Српске.

Члановима аутомафије 10 година затвора

Члановима аутомафије 10 година затвора

"Самопроглашена предсједница Републике и самопроглашени високи представник и јесу право друштво", рекао је Ковачевић.

Тривићева је за федералне медије, између осталог, изјавила да се не слаже са организовањем скупова "Граница постоји", јер није добро излазити на, како је рекла, међуентитетске линије и давати сигнале тензија.

Пратите нас и путем Вибера