Замјеник предсједавајућег Савјета министара

Кошарац: Свесрпски сабор - одлучан одговор на срамну резолуцију о Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2024. 13:34

Свесрпски сабор је одлучан одговор на срамну резолуцију о Сребреници и покушај да се српском народу наметне колективна одговорност и терет који му не припада, рекао је замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић воде одговорну националну политику и улажу огромне напоре у борби против усвајања документа који фалсификује одређене догађаје из протеклог рата.

"Циљ тог документа је да дугорочно дисквалификује српски народ, да нас на подмукао начин етикетира и прогласи геноцидним", написао је Кошарац на Инстаграму.

Додик открио када ће бити одржан Свесрпски сабор

Додик открио када ће бити одржан Свесрпски сабор

Он је нагласио да Срби никада неће пристати на то, истакавши да је снага у заједништву и саборности српског народа са обје стране Дрине, те да је одговор српског народа патриотизам, саборност и јединство.

"Одлучно ћемо се супротставити подмуклим намјерама оних који увјеравају међународну јавност да је могуће градити мир на Балкану на основу лажи и манипулативних наратива о српском народу. Њихова лаж неће постати истина, колико год пута да је изговоре", рекао је Кошарац.

Он сматра да је веома важно да се Срби окупе 8. јуна на Свесрпском сабору око српских вриједности, да се подрже политике руководства Српске и Србије у вези са важним националним питањима и да се да јединствен одговор на све насртаје на српски народ.

Пратите нас и путем Вибера