Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara

Košarac: Svesrpski sabor - odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici

  • Izvor: ATV
  • 18.05.2024. 13:34

Svesrpski sabor je odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna odgovornost i teret koji mu ne pripada, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je rekao da predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić vode odgovornu nacionalnu politiku i ulažu ogromne napore u borbi protiv usvajanja dokumenta koji falsifikuje određene događaje iz proteklog rata.

"Cilj tog dokumenta je da dugoročno diskvalifikuje srpski narod, da nas na podmukao način etiketira i proglasi genocidnim", napisao je Košarac na Instagramu.

Dodik otkrio kada će biti održan Svesrpski sabor

Dodik otkrio kada će biti održan Svesrpski sabor

On je naglasio da Srbi nikada neće pristati na to, istakavši da je snaga u zajedništvu i sabornosti srpskog naroda sa obje strane Drine, te da je odgovor srpskog naroda patriotizam, sabornost i jedinstvo.

"Odlučno ćemo se suprotstaviti podmuklim namjerama onih koji uvjeravaju međunarodnu javnost da je moguće graditi mir na Balkanu na osnovu laži i manipulativnih narativa o srpskom narodu. Njihova laž neće postati istina, koliko god puta da je izgovore", rekao je Košarac.

On smatra da je veoma važno da se Srbi okupe 8. juna na Svesrpskom saboru oko srpskih vrijednosti, da se podrže politike rukovodstva Srpske i Srbije u vezi sa važnim nacionalnim pitanjima i da se da jedinstven odgovor na sve nasrtaje na srpski narod.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: