Главни и одговорни уредник АТВ-а

Кос одговорила британском амбасадору: Писмо сматрам директним притиском на рад АТВ-а!

 • Извор: АТВ
 • 17.01.2024. 20:24

Писмо које сте ми упутили сматрам застрашивањем и директним притиском на рад нашег медија, рекла је Милијана Кос, главни и одговорни уредник АТВ-а, у свом одговору на писмо које је добила од британског амбасадора у БиХ Џулијана Рајлија.


Британски амбасадор писао главном уреднику АТВ-а:

Британски амбасадор писао главном уреднику АТВ-а: "Забринут" због нашег прилога!

Одговор главног и одговорног уредника АТВ-а Милијане Кос:

"Уважени Г-дине Рајли, 

Обраћам Вам се поводом Вашег писма упућеног мени као главном уреднику информативног програма АТВ-а. Поштујем Вашу, како кажете, личну забринутост, али ја ово сматрам покушајем застрашивања као и директним притиском на рад нашег медија, који је, подсјетићу Вас под америчким санкцијама већ трећу годину без било каквог образложења. Тврдите да је „извјештај заснован на спекулацијама“, а нисте се удостојили да одговорите на јасно постављено питање о конкретноj особи. Тачно је једино да сте одговор послали у 16. часова и 19 минута, али нисте одговорили на питање да ли је Хелен Флукер написала извјештај у којем је означила Агенцију Маниа као фирму коју треба санкционисати? То питање Сте добили 16.01.2024. године у 9 часова и 14 минута . Одговорили сте само на први дио питања о образложењу санкција фирми Маниа уопште. Можда бисте јасним и прецизним одговором у вези са госпођом Флукер, који је могао и да негира наше информације, одвели новинарску причу у другом правцу. Ви знате зашто нисте. Не знам гдје сте у нашем извјештавању видјели било какав покушај застрашивања страних дипломата, моји новинари, ја, Алтернативна телевизија уопште само радимо свој посао што би требало да Вам буде јасно управо из чињенице да смо Вам послали упит како бисмо испоштовали постулат обје стране у прилогу и на тај начин објективно информисали јавност. Ако смијем да будем слободна па да питам зашто у једном новинарском прилогу видите разлог за страх, односно покушај застрашивања?!

Тема дана: Нова година, нове санкције

Тема дана: Нова година, нове санкције

Хоћемо ли и на који начин наставити извјештавање о овој и осталим темама, ствар је уређивачке политике АТВ-а и љубазно Вас тражим да не покушавате да утичете на то или посегнете за било којом врстом притиска. Све правне могућности, свакако су Вам отворене. Уколико заиста желите да поразговарате директно о нашем или вашем раду, позивамо Вас господине Рајли да посјетите Алтернативну телевизију у Бањалуци и лично се увјерите да се ради о озбиљном и утицајном медију. Радо ћемо Вам бити домаћини. За све остало стојим на располагању.

С поштовањем,

Милијана Кос, главни и одговорни уредник информативног програма АТВ-а", наводи се у одговору.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.