Poslanik SNSD-a

Ilić: Potez CIK-a pokazivanje moći

  • Izvor: Srna
  • 06.12.2022.11:20

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić ocijenio je da je odluka CIK-a da prizna sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića za Dom naroda parlamenta BiH, sramna, da poništava izbornu volju, te da CIK pokazuju neku vrstu moći koju u ovom momentu ima, izrazivši nadu da je neće još dugo imati.

Ilić je u izjavi Srni istakao da se ovom jučerašnjom odlukom CIK-a poništava sve ono što su građani birali prethodnih mjeseci, svu izbornu kampanju, sam dan izbora, pa i onaj period poslije.

"Ovako nešto je nastavak sramnog djelovanja jedne, slobodno ću reći, političke organizacije", rekao je Ilić.

On je istakao da su svi jasno vidjeli da je sporni listić nevažeći, te da je bila jasna instrukcija da se glasa u kvadratić pored imena partija.

"Neko je odlučio da kompletnu partiju prekriži, mislim da je samim tim dao puno veći, da tako kažem efekat, šta stvarno misli o toj partiji, nego što je imao nekakvu tendenciju da toj partiji da glas. Na sve to CIK je donio ovakvu odluku i kao što vidimo ućemo u neku vrstu žrijebanja za tog delegata", rekao je Ilić.

On smatra da je smiješno da odjednom vlast u državi odlučuje žrijebanjem i izvlačenjem kuglica, te da je tako nešto neprihvatljivo.

Ilić je dodao i da, na neki način, postaje smiješna reakcija opozicije prema kojoj je CIK prijepodne, kako oni kažu, kriminalna institucija, a nakon toga podržavaju njihove odluke.

Ilić je izrazio nadu da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti.

"Nama slijedi pravna borba za ono što je realno SNSD i koalicija dobila na ovim izborima. Svakako da postoje određeni koraci koje će i SNSD kao partija preduzeti u narednom vremenskom periodu i nadam se da će CIK povući ovakvu jednu, zaista sramnu odluku", istakao je Ilić.

CIK BiH je juče priznala sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb.

Tagovi: