Predsjednik Srpske

Dodik na bezbjednosnom forumu u Moskvi: Predstavljam Srpsku

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2023. 08:29

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, učestvuje na 11. susretu visokih predstavnika za pitanje bezbjednosti koji se održava u Moskvi.

Dodik na forumu predstavlja Republiku Srpsku, kaže za ATV, i dodaje da, među 112 delegacija država i zajednica država, nema BiH.

Na susretu je i Aleksandar Vulin, direktor Bezbjednosno informativne agencije Srbije (BIA), kao i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Dodik je ranije za ATV rekao da je na forum pozvan kao specijalni gost, a planirano je i njegovo obraćanje.

"To je velika čast. Pozvan sam kao specijalni gost. Obratiću se odmah nakon službenog otvaranja kao prvi od stranaca na tom forumu, te ću iznijeti viđenje globalne situacije. Za to sam se dobro pripremio sa profesorom Budimirom i vjerujem da ćemo reći ono što je najbolje moguće, ne samo za nas, nego cijeli svijet, ako to neko hoće da sluša, a očigledno da ovdje hoće”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik za ATV nakon sastanka sa Putinom: Ruski predsjednik zna da BiH nije uvela sankcije zbog stava Srpske

Dodik za ATV nakon sastanka sa Putinom: Ruski predsjednik zna da BiH nije uvela sankcije zbog stava Srpske

Dodik se juče sastao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a sa tog susreta nosi odlične utiske.

"Utisci su odlični. Osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti, činjenicom da sam imao priliku da razgovaram sa predsjednikom Putinom, kako je on i sam rekao nekoliko puta, zadovoljan je našim prijateljskim odnosom”, izjavio je Dodik za ATV.

Susret visokih predstavnika za pitanje bezbjednosti okupiće predstavnike najvećih stručnjaka iz više od 100 zemalja svijeta.

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм