Специјал

Будимир за АТВ о нападу: Ово је тотални рат против Русије

 • Извор: АТВ
 • 23.03.2024. 20:23
 • 24.03.2024. 08:19

Министар за научно технолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је поводом терористичког напада у Москви да је ово тотални рат против Русије.

"Русија све више улази у један сукоб који ће користити сва оружја - од хибридног рата, психолошког, специјалног рата и самог тероризма који сада погађа оно што је иза фронта. Суштина је да се покаже да нико није сигуран и да су мете које се налазе у Москви легитимне“, рекао је Будимир.

Додао је да је јасно коме је ово циљ те истиче да је Русија држава која је током двије године, колико траје специјална војна операција у Украјини, успјела да задржи међуетничке односе између различитих религија и конфесија, да не буде великих тензија.

"Индикативно је да се спомињу Таџици који су дубоко повезани са Авганистаном и да они нису руски држављани. То показује да је терор по унутрашњости у Русији да ће се сама Русија морати више мобилисати када је ријеч о обезбјеђењу“, рекао је Будимир.

"Тероризам као оружје се користи када вам конвенционални вид стратегије клоне и изгуби на значају. Љетна украјинска контраофанзива је сломила зубе на руској одбрани и било је јасно да немају снаге више и то је Западу било јасно. И зато се за вријеме избора креће у самоубилачке акције. Ти људи се шаљу у смрт али се жели показати да Русија није рањива“, рекао је Будимир.

Будимир је рекао да ће Кијев, како буде губио снагу за конвенционални рат, све више прибјегавати разноразним акцијама.

"Важно је рећи да без обзира што је Русија успјела да успјешно економски одговори она ће се у овој кризи морати више позабавити унутрашњим питањем и подизањем степена борбене готовости које неће бити ратно стање али ће моћи да одговори свим овим изазовима", рекао је Будимир.

Галијашевић за АТВ: Терористички напад у Москви има потпис САД

Галијашевић за АТВ: Терористички напад у Москви има потпис САД


Пратите нас и путем Вибера

 • 12:55 Револуција 1917 (Р)

  ''Револуција 1917 (Р)

 • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

  ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.