Specijal

Budimir za ATV o napadu: Ovo je totalni rat protiv Rusije

  • Izvor: ATV
  • 23.03.2024. 20:23
  • 24.03.2024. 08:19

Ministar za naučno tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je povodom terorističkog napada u Moskvi da je ovo totalni rat protiv Rusije.

"Rusija sve više ulazi u jedan sukob koji će koristiti sva oružja - od hibridnog rata, psihološkog, specijalnog rata i samog terorizma koji sada pogađa ono što je iza fronta. Suština je da se pokaže da niko nije siguran i da su mete koje se nalaze u Moskvi legitimne“, rekao je Budimir.

Dodao je da je jasno kome je ovo cilj te ističe da je Rusija država koja je tokom dvije godine, koliko traje specijalna vojna operacija u Ukrajini, uspjela da zadrži međuetničke odnose između različitih religija i konfesija, da ne bude velikih tenzija.

"Indikativno je da se spominju Tadžici koji su duboko povezani sa Avganistanom i da oni nisu ruski državljani. To pokazuje da je teror po unutrašnjosti u Rusiji da će se sama Rusija morati više mobilisati kada je riječ o obezbjeđenju“, rekao je Budimir.

"Terorizam kao oružje se koristi kada vam konvencionalni vid strategije klone i izgubi na značaju. Ljetna ukrajinska kontraofanziva je slomila zube na ruskoj odbrani i bilo je jasno da nemaju snage više i to je Zapadu bilo jasno. I zato se za vrijeme izbora kreće u samoubilačke akcije. Ti ljudi se šalju u smrt ali se želi pokazati da Rusija nije ranjiva“, rekao je Budimir.

Budimir je rekao da će Kijev, kako bude gubio snagu za konvencionalni rat, sve više pribjegavati raznoraznim akcijama.

"Važno je reći da bez obzira što je Rusija uspjela da uspješno ekonomski odgovori ona će se u ovoj krizi morati više pozabaviti unutrašnjim pitanjem i podizanjem stepena borbene gotovosti koje neće biti ratno stanje ali će moći da odgovori svim ovim izazovima", rekao je Budimir.

Galijašević za ATV: Teroristički napad u Moskvi ima potpis SAD

Galijašević za ATV: Teroristički napad u Moskvi ima potpis SAD


Pratite nas i putem Vibera