Генерални секретар СНСД-а

Амиџић: СНСД ће након избора утврдити вођство

  • Извор: СРНА
  • 08.05.2024. 22:43

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић изјавио је да ће након локалних избора ова партија и даље бити водећа у Републици Српској, с тим што ће још повећати разлику у односу на остале.

Амиџић је напоменуо да у свакој општини постоји снажна организација СНСД-а која је спремна да на предстојећим локалним изборима уђе у изборну трку и оствари побједу, укључујући и Бањалуку, гдје ће тријумфовати кандидат ове странке за градоначелника Никола Шобот.

"Ни у Републици Српској ни у БиХ не постоји такав политички систем, нити такмац који би се могао супроставити СНСД-у, било на локалним или општим изборима", навео је Амиџић, додајући да је у Српској тренутно 2.200 мјесних организација СНСД-а.

Амиџић је истакао да не може СНСД бити јака партија ако не презентује ставове људи који живе у Републици Српској, те нагласио да више од 90 одсто грађана Српске жели самосталну Републику Српску.

Он је навео да је тужно што у Републици Српској нема истинске, јаке опозиције која би разумјела шта су националне теме које морају бити изнад дневне политике.

"Замислите да опозиција у Републици Српској разумије шта је национална тема, да разумије шта подразумијева наметање закона. Њих је мржња према појединцу толико засјенила да су спремни да раде против националног интереса", оцијенио је Амиџић за РТРС.

Амиџић: БиХ економски неодржива, ФБиХ да прихвати дејтонски оквир

Амиџић: БиХ економски неодржива, ФБиХ да прихвати дејтонски оквир

Он је навео да политички циљ опозиције није функционисање Републике Српске, те да појединци готово да навијају да се усвоји резолуција о Сребреници само да би рекли како власт то није успјела да заустави.

Када је ријеч о Бањалуци и предстојећим изборима, Амиџић је изјавио је да ће Шобот остварити побједу на изборима због својих стручних, али и менаџерских способности.

Амиџић је истакао да је Шобот један од најзаслужнијих за изградњу кардиохирургије на Универзитетско клиничком центру Републике Српске.

"Никола Шобот ће због тога бити нови градоначелник. Овдје није упитно ко ће бити први. Овдје је трка за друго мјесто између Јелене Тривић и Драшка Станивуковића. Ја чак предност дајем Јелени Тривић", рекао је Амиџић

Шобот: Подршка СНСД-а један од разлога зашто сам одлучио да будем кандидат

Шобот: Подршка СНСД-а један од разлога зашто сам одлучио да будем кандидат

Он је оцијенио да није добро стање у Бањалуци и да одговорност сноси актуелни градоначелник Драшко Станивуковић.

"Бањалука треба да буде лидер. Он је угостио Кристијана Шмита и одвео га до споменика `12 беба`. Актуелна администрација је примила (градоначелника Сарајева) Бењамину Карић и поклонила јој чесму... Други човјек града Милада Шукало била је на листи Хариса Силајџића", истакао је Амиџић.

Он је указао да су приликом реализације бројних пројеката уочене неправилности, те истакао да се то посебно односи на изградњу пословно-стамбених објеката, паркова и процедуру замјене земљишта у Бањалуци.

Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

"Већина објеката се гради без грађевинске дозволе. То није папир, већ подразумијева процедуре и јавну расправу. То је анархија", упозорио је Амиџић.

Говорећи о бесплатним картама за превоз за пензионере, Амиџић је навео да припадници најстарије популације ову погодност могу користити само у термину када није гужва. "Овим се погодује превозницима. Шта је са 30.000 пензионера који не користе градски превоз?", упитао је Амиџић.

Он је указао да је много незавршених пројеката у Бањалуци, као што је пут у Чесми, Пријечанима и Куљанима, те да су изостали пројекти водоснабдијевања. "Градска власт гради само гдје има политички интерес", поручио је Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм