ATV

Varšava

Zaraza odnijela 23 života u Poljskoj, oglasila se SZO

 • Izvor: Agencije
 • 14.09.2023. 21:17

Poljska je do 11. septembra prijavila ukupno 23 smrtna slučaja povezana s legionarskom bolešću, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija u četvrtak.

Prijavljeno je ukupno 166 slučajeva bolesti, rekao je SZO, dodajući da od 7. septembra nije prijavljen nijedan novi slučaj.

Legionarska bolest, koju uzrokuje bakterija legionela, može rezultirati teškim oblikom upale pluća.

Najčešći oblik prenosa je udisanje kontaminiranih aerosola, navodi SZO.


Psihijatar objasnio šta znači kad zaboravljate svoje snove

Psihijatar objasnio šta znači kad zaboravljate svoje snove

U avgustu su vlasti rekle da poljska agencija za domaću bezbjednost istražuje može li izbijanje legionarske bolesti biti rezultat namjernog intervenisanja u vodovodni sistem.

Izvor zaraze još nije otkriven i istrage su još u toku, objavila je SZO.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Serija: Merdokove misterije (12+) (R)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.