ATV

Многима неодољиво

Ове групе људи би морале да забораве на пиво

  • Извор: вијести.ме
  • 29.09.2023. 04:00

Иако је многима неодољиво, пиво би посебно морали да избјегавају људи које имају неке болести и стања.

Алкохол сам по себи наноси довољно штете. Иако многим људимна представља ужитак, пиво може да наштети људима са одређеним проблемима по питању здравља, пише активни.метрополитан.си.

Пиво је популарно пиће, али може да има нежељене ефекте. У сваком случају, ограничен унос алкохолних пића веома је пожељан, али постоје групе људи којима се пиво посебно не препоручује.

Пацијенти са дијабетесом

Пиво умије брзо да подигне ниво шећера у крви, па се ово пиће не препоручује дијабетичарима.

Људи са прекомјерном тежином

Ако сте у процесу губљења килограма, можда би вам ишло у прилог да избјегавате пиво, јер оно има доста калорија и не посједује скоро никакву нутритивну вриједност.

Људи који су осјетљиви на глутен

Да ли вам је познато да многе врсте пива садрже глутен? Ако сте интолерантни, најбоље би било да избјегавате пиво или потражите верзију без глутена.

Људи са синдромом иритабилног цријева

Пиво може да изазове надимање, проблеме са гасовима или дијареју, због чега се ово пиће посебно не препоручује особама са осјетљивим варењем.

Проблеми са јетром

Вјероватно је јасно да је алкохол штетан за јетру. Из тог разлога, пиво није препоручљиво онима који имају проблема са јетром.

Људи који имају проблем са горушицом

Ако патите од горушице, прецртајте пиво са листе хране и пића које смијете да употребљавате. Пиво може да погорша проблем.

Без обзира на то да ли спадате у неку од претходно наведених група људи, веома је важно да умјерено конзумирате алкохол и да водите рачуна о свом здрављу, преносе Вијести.ме.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:25 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.