Дилара је Туркиња која се прије неколико година удала за Александра, а пар живи у БиХ у срећном браку.
Она је веома симпатична и весела млада жена која је изузетно активна на друштвеним мрежама и често снима прилоге о томе како изгледа њен живот на Балкану, преноси Крстарица.
Дилара је позната под корисничким именом @једнатуркиња, а поред занимљивих животних ситуација, шаљивих видеа, културних разлика између Турске и БиХ, на свом профилу радо дијели практичне савјете и традиционалне турске рецепте.
Једном приликом је показала како се прави права, пјенушава турска кафа, а њен рецепт преносимо у цијелости.
Ово су Диларина упутства:
Прво измјерите воду за једну шољицу, сипајте је у џезву, па додајте једну кашичицу кафе. Кратко промијешајте, али наставите да кувате без мијешања, а када проври сакупите пијену кашиком и ставите у припремљену шољу. Затим вратите лонац за кафу на шпорет и сачекајте да кафа поново прокључа, а остатак сипајте у шољу. Примијетићете да је поступак ипак другачији у односу на устаљени домац́и начин кувања кафе и да пијемо много јачу кафу.