Минхен

Почео 188. Октоберфест: "Најљепши фестивал на свијету"

  • Извор: Агенције
  • 16.09.2023. 15:10

У Минхену је данас почео 188. Октоберфест, гдје ће више милиона посјетилаца ове године за криглу пива од једног литра морати да издвоје више новца, имајући у виду поскупљење од око шест одсто у односу на прошлу годину.

Традиционалним узвиком "O’zapft is" (Источено је), градоначелник баварског главног града Дитер Ритер тачно у подне принио је прву криглу овогодишњег Октоберфеста славини, чиме је озваничен почетак традиционалног осамнаестодневног фестивала.

Возачи, будите стрпљиви: Гужве на граничним прелазима

Возачи, будите стрпљиви: Гужве на граничним прелазима

Посјетиоци обучени у традиционалне кожне панталоне и дирндл хаљине похрлили су раније у више десетина шатора ишчекујући да попију своју прву криглу пива од једног литра.

"Могу да кажем само једну ствар: Ово је најљепши, највећи, најзначајнији фестивал на свијету“, рекао је гувернер Баварске Маркус Зедер неколико минута прије почетка фестивала.

Погледајте какво нас вријеме очекује сутра

Погледајте какво нас вријеме очекује сутра

Сваке године Октоберфест посјети око шест милиона људи. Фестивал није одржан 2020. и 2021. због ковида, а поново је одржан прошле године.

Кригла пива од једног литра кошта ове године од 12,60 до 14,90 евра, што је поскупљење од око шест одсто у односу на прошлу годину.

Октоберфест траје до 3. октобра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм