ATV

Minhen

Počeo 188. Oktoberfest: "Najljepši festival na svijetu"

 • Izvor: Agencije
 • 16.09.2023. 15:10

U Minhenu je danas počeo 188. Oktoberfest, gdje će više miliona posjetilaca ove godine za kriglu piva od jednog litra morati da izdvoje više novca, imajući u vidu poskupljenje od oko šest odsto u odnosu na prošlu godinu.

Tradicionalnim uzvikom "O’zapft is" (Istočeno je), gradonačelnik bavarskog glavnog grada Diter Riter tačno u podne prinio je prvu kriglu ovogodišnjeg Oktoberfesta slavini, čime je ozvaničen početak tradicionalnog osamnaestodnevnog festivala.

Vozači, budite strpljivi: Gužve na graničnim prelazima

Vozači, budite strpljivi: Gužve na graničnim prelazima

Posjetioci obučeni u tradicionalne kožne pantalone i dirndl haljine pohrlili su ranije u više desetina šatora iščekujući da popiju svoju prvu kriglu piva od jednog litra.

"Mogu da kažem samo jednu stvar: Ovo je najljepši, najveći, najznačajniji festival na svijetu“, rekao je guverner Bavarske Markus Zeder nekoliko minuta prije početka festivala.

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Svake godine Oktoberfest posjeti oko šest miliona ljudi. Festival nije održan 2020. i 2021. zbog kovida, a ponovo je održan prošle godine.

Krigla piva od jednog litra košta ove godine od 12,60 do 14,90 evra, što je poskupljenje od oko šest odsto u odnosu na prošlu godinu.

Oktoberfest traje do 3. oktobra.

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.