Angel Hair Chocolate

Нови слаткиш залудио свијет: Дубаи чоколада одлази у прошлости, ево шта је сада хит

  • Извор: Блиц
  • 26.03.2025. 11:18

Након што је свијет полудио за чувеном Дубаи чоколадом, друштвеним мрежама је почео да кружи нови хит, а неки већ тврде да ће срушити чоколаду из Дубаија.

Нови десерт је познат као “Angel Hair Chocolate”. То је заправо ручно рађена бијела чоколада од белгијског произвођача “Туцхо”.

Као и његов вирални претходник, има јединствено пуњење: Pişmaniye, традиционални турски слаткиш који подсјећа на шећерну вуну, у комбинацији са кремом од пистаћа и наговјештајима ваниле, нара и малине. Када се преломи, чоколада открива деликатне праменове налик коси – што јој даје препознатљиво име.

Са цијеном од 21 евро за плочицу од 185 грама, Angel Hair Chocolate спада у категорију луксузних чоколада. Укључујући доставу и порезе, укупни трошкови могу достићи до 30 евра.

Упркос цијени, чоколада је веома тражена и постаје вирална на ТикТоку и другим платформама друштвених мрежа. Пошто је “Туцхо” први пут представио чоколаду “Angel Hair” на Инстаграму и ТикТоку 25. децембра прошле године, она је већ распродата.

Након прошлогодишњег феномена Дубаи чоколаде, ова розе сензација постаје сљедећи фаворит међу љубитељима чоколаде. Њена јединствена текстура и иновативна комбинација укуса подстичу радозналост и чине га посластицом коју морају да пробају љубитељи трендова.

Подсјетимо, тренд обожавања Дубаи чоколаде проширио се и на Србију, што је посебно дошло до изражаја током новогодишњих празника.

Дубаи чоколада је креирана у посластичарници “Тхе Фик” у Дубаију 2021. године и комбинује тамну белгијску чоколаду, крем од пистаћа, ситно сјецкане резанце кадаиф и тахини пасту. За само три године постигао је невјероватну популарност на глобалном нивоу, а упркос високој цијени, потражња за њим остаје огромна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Фитнес (12+)

    '' Серија: Фитнес (12+)

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Емисија: Историја хране (Р)

    ' Емисија: Историја хране (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    'Аграр (Р)

  • 12:55 Емисија: У микс зони (Р)

    У микс зони (Р)