Након Васкрса

Не бацајте љуске од јаја, ево како можете да их искористите

  • Извор: Мондо.рс
  • 07.05.2024. 15:36

Након што поједете васкршња јаја, не морате да бацате љуске. Постоји начин на који можете да их искористите, нарочито ако су ваш дом, тераса или башта оплемењени цвијећем и биљкама.

Љуска јајета је право богатство хранљивих састојака, посебно калцијума, што је чини изврсним природним ђубривом.

Ако имате башту, ваш парадајз и паприке ће посебно уживати у калцијуму из љуске јаја, али ће и остале биљке и цвијеће имати користи од овог додатка.

Све што треба да урадите, јесте да измрвите љуску и ставите двије до три кашике у саксију, односно, у земљиште око биљке, уколико сте је посадили напољу.

Можете да их ставите у воду. Оставите их да одстоје, а затим ту воду користите за заливање биљака.

На примјер, за 12 до 18 јаја, треба вам око 18 литара воде, односно, једна љуска за један литар воде.

Оставите љуске у води око недјељу дана прије заливања биљака, како би отпустиле нутријенте у воду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: