Након што поједете васкршња јаја, не морате да бацате љуске. Постоји начин на који можете да их искористите, нарочито ако су ваш дом, тераса или башта оплемењени цвијећем и биљкама.
Љуска јајета је право богатство хранљивих састојака, посебно калцијума, што је чини изврсним природним ђубривом.
Ако имате башту, ваш парадајз и паприке ће посебно уживати у калцијуму из љуске јаја, али ће и остале биљке и цвијеће имати користи од овог додатка.
Све што треба да урадите, јесте да измрвите љуску и ставите двије до три кашике у саксију, односно, у земљиште око биљке, уколико сте је посадили напољу.
Можете да их ставите у воду. Оставите их да одстоје, а затим ту воду користите за заливање биљака.
На примјер, за 12 до 18 јаја, треба вам око 18 литара воде, односно, једна љуска за један литар воде.
Оставите љуске у води око недјељу дана прије заливања биљака, како би отпустиле нутријенте у воду.