Савјет

Kако разбити јаје, а да се љуска не распадне

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 16:26

Разбијање јаја често може да остави неред у кухињи, а није ријетко и да љуска јајета заврши понекад у корици ваше торте. Један трик разбијања јаја ријешиће вас тог проблема.

Kада куцнете свјеже јаје о ивицу чиније, не разбијате само љуску. Танка мембрана која окружује бјелањце и жумањца такође пуца, дозвољавајуц́и ситним комадиц́има љуске да се помијешају са течношћу јајета и додају нежељено хрскање јелу.

Умјесто тога, разбијте јаје на равној површини. На тај начин, мембрана остаје нетакнута, што значи да нема љуске у вашем јелу.

Kако разбити јаје да се љиска не распадне?

Држите јаје у једној руци и снажно га лупите о тврду равну површину попут радне.

Провјерите мјесто гдје је пукло јаје: требало би да видите удубљење и једну бочну пукотину.

Ставите палчеве на обје стране пукотине и њежно раздвојте шкољку. Било које крхотине ће се залијепити за мембрану, а неће пасти у посуду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    'Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)