Већина користи само једну страну

Чему служи друга страна чекића за месо?

  • Извор: Блиц
  • 19.12.2023. 09:20

Свакодневно користимо многе предмете, често и не размишљајући о њима. Често не знамо које су све намјене неког предмета. Исти случај може бити и са чекићем за месо.

Чему служи друга страна чекића?

Већина људи увијек користи једну страну чекића када туцате котлете или одреске. Има и оних који на то уопште не обраћају пажњу и чак и не схватају да се ови чекићи међусобно разликују. Чини се да је то обичан кухињски предмет, али вриједи пажљивије погледати његову структуру и сазнати његову правилну употребу.

Намирнице које елиминишу жељу за слатким

Намирнице које елиминишу жељу за слатким

Чекић за месо може бити квадратног или овалног облика, али текстура је кључна. Обично се једна страна јасно разликује од друге. Најчешћи облици удатне површине су ромбоиди, пруге или глатка површина. Вреди знати да сваки од њих има своју примјену.

Месо можете да лупате са било којом страном, али тада нећете добити најбољи резултат. Вреди знати да се карирана страна користи за омекшавање меса. Најбоље се користи са тврдом свињетином. Биће одлично за свињске котлете. С друге стране, глатка или пругаста страна разбија влакна која се могу стврднути током термичке обраде. Најприкладнији је за говедину, али и, на примјер, за свињски врат.

Глатки дио тучка треба користити и за меко месо које се лако кида неравномјерном површином.

Зашто Хрватска има 200.000 празних станова

Зашто Хрватска има 200.000 празних станова

Као што видите, овдје нема случајности, а није ни у питању естетика. Чекић за омекшавање меса је дизајниран да најбоље обавља своју функцију у погледу различитих врста меса.

Приликом избора тучака, вреди обратити пажњу не само на његов облик, већ и на материјал од којег је направљен, преноси Најжена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм