Безалкохолно пиво посљедњих година постаје све популарније како се потрошња пива смањује.
Тобијас Золо, главни пивар Вајхенстефана, најстарије пиваре на свијету, има тајну: он заиста воли пиво без алкохола, пренио је АП.
Он каже да ужива у пиву без алкохола када ради или је на паузи за ручак.
Како наводи, оно има исти укус, али мање калорија од безалкохолних пића захваљујући процесу испаравања алкохола.
- Не можете пити пиво сваки дан, нажалост - истакао је он.
У Вајхенстефану, који су 1040. године основали бенедиктински монаси, безалкохолно пиво сада чине 10 одсто производње.
Чак и на Октоберфесту, вјероватно најпознатијој свјетској оди алкохолу, пиво без алкохола се налази на менију.
За безалкохолно пиво морате да издвојите исто колико и за алкохолно пиво - између 13,60 и 15,30 евра за криглу од једне литре, али ћете се спасити од мамурлука.
Ове године је први пут отворена и пивница која је служила искључиво безалкохолно пиво у Минхену.
"Ди Нул", што на њемачком значи "нула", овог љета је служилла безалкохолно пиво, коктеле и друга безалкохолна пића у близини главне градске жељезничке станице.
Валтер Кениг, генерални директор Друштва за истраживање хмеља, рекао је да су истраживачи морали да узгајају посебне сорте хмеља за пиво без алкохола да се не би згубила аутентична арома.
Према његовим ријечима, купци не маре за то.
- Они само желе да знају да је оно што пију једнако добро као традиционално пиво са алкохолом - казао је он.