Држите се ових савјета

Изаберите праве фармерке према облику тијела

  • 22.04.2024. 12:37

Тешко је пронаћи савршене фармерке, баш оне које вам добро стоје и у којима се добро осјећате. Наравно, треба их бирати према облику тијела и кроју који ће у пуном сјају истаћи све ваше облине, сакрити мане или вас визуелно издужити.

Ако вам се чини да је немогућа мисија пронаћи савршене фармерке – кажемо вам да није. Без обзира на величину и грађу, свако може да пронађе баш онај савршени пар. Држите се ових савјета и потрага за савршеним паром џинса више неће бити проблем.

Крупнија грађа 

Имате облине и чини вам се немогуће да пронађете удобне фармерке, али и оне које вас истовремено визуелно стањују. Рјешење су панталоне “bootcut” кроја – оне ће успјешно визуелно стањити бокове и бујно попрсје. Најбољи избор су фармерке нешто вишег струка које ће омогућити несметано кретање. У сваком случају, избјегавајте џинс панталоне с избијељеним дијеловима, јер ће свјетлији дијелови усмјерити пажњу на бокове, а управо то је оно што желите да избјегнете. Такође, треба да избјегавате украсе попут налијепљених или пришивених циркона.

Наглашен стомак 

Уколико муку мучите с израженим стомаком и вишком килограма на том подручју, фармерке ниског струка нису добар избор јер ће доћи до ‘преливања’ стомака преко ивице панталона. Али шта урадити у случају када панталоне високог струка нису ваш стил и у њима се осјећате помало укочено? Најбољи избор су оне средње високог струка нешто опуштенијег кроја који не стеже прејако, или ношење ширег каиша. У сваком случају, избјегавајте кројеве намијењене тинејџеркама јер су врло често ниско сјечени, а уколико их већ имате, комбинујте их с дужом туником.

Пуне бутине 

У овоме случају свакако желите да истакнете узак струк и визуелно стањите бутине. Најбољи избор су фармерке које сужавају и имају еластични појас који обликује облине. Потражите фармерке кројене посебно за линију с облинама и са еластичним појасом. Растегљиви материјал помоћи ће да задржите бутине под контролом и истакнете танак струк. Тамне боје фармерки у овом случају су бољи избор од свјетлих варијанти.

Дуге ноге 

Већина фармерки вам је кратка и чини вам се да је готово немогуће да пронађете елегантан пар. Рјешење вашег проблема су “bootcut” фармерке у различитим дужинама. Управо овај крој савршено пристаје дугим ногама.

Тијело облика пјешчаног сата 

Ако желите фармерке које ће дословно ‘загрлити’ ваше облине, а не стиснути их и искривити, рјешење су фармерке равног кроја које ће успоставити равнотежу међу вашим истакнутим облинама. Потражите крој који вам добро пристаје на боковима и има равне ногавице које ће визуелно издужити ноге. Како бисте визуално смањили наглашени стомак, одаберите фармерке високог струка с малим удјелом еластина.

Грешке које могу скупо да коштају возаче

Грешке које могу скупо да коштају возаче

Дугачак струк 

Уколико имате дугачак торзо, фармерке на вама могу да изгледају помало неприродно и на нимало ласкав начин да истакну задњицу. У том случају свакако одаберите оне високог струка са скривеним еластичним шавовима с унутрашње стране који ће спријечити неугодно клизање фармерки, поготово када сједите. Приликом одабира фармерки свакако покушајте да сједнете и сагнете се у њима, а избјегавајте оне с много еластина, које подсјећају на хеланке, јер ће се брзо раширити и почети да спадају.

Крушколика грађа 

Ваш циљ је да скренете пажњу с јачег доњег дијела тијела. Рјешење су фармерке које се сужавају према доле и доњи дио тијела чине тањим. Одаберите равне кројеве или оне који се сужавају. Вашу линију ће најбоље уравнотежити фармерке свјетлије боје које сежу до најширег дијела бокова, а за крај додајте шири каиш преко дуже мајице како бисте створили илузију струка.

Ситна грађа 

Имате осјећај као да ‘пливате’ у фармеркама? Решење су панталоне које бескомпромисно прате линију бедара. Свакако избјегавајте превелике украсне детаље и дугмад која никако не пристају ситној грађи. Избјегавајте и краће верзије, попут ‘седам осмина’ или капри панталона које ће визуелно скратити дужину ногу. Осим тога, најбољи избор су панталоне којима се не истиче порубни шав, већ је он исте боје као и тексас.

Равна задњица 

Фармерке вам сјајно стоје с предње стране, али са задње је сасвим друга прича – или вам висе или вам задњицу чине равном. Свакако бирајте оне моделе који имају "puch-up" крој на задњици и лијепо је обликују. Избјегавајте равне, и бирајте оне фармерке с помало волуминозним џеповима.

(t-portal)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: