Открио тајну савршеног роштиља

Врхунски кувар никад неће јести ову на жару: Сурово описао јело, да сви запамтимо пред Први мај

  • Извор: Курир
  • 29.04.2025. 09:35

"Пут до самоубиства", рекао је гурман, путник и миљеник многих земаља, Роберт Малкович.

Када је у питању роштиљање, Роберт Маклович подстиче експериментисање, не само са месом и рибом, већ и, на примјер, са печеним поврћем. Међутим, изричито савјетује да не користите готове маринаде. Он сматра да не само да су неукусне, већ могу да буду и штетне по здравље.

У једној од епизода програма "Кулинарска путовања", Роберт Маклович је изнио своје мишљење о популарним производима који се користе за маринирање: "Апстракција. Ово је пут до самоубиства, јер не само да је лоше, већ је и штетно", критиковао је готове маринаде.

Након смрти оца сазнала да има брата у Бањалуци: Маријана моли за помоћ

Након смрти оца сазнала да има брата у Бањалуци: Маријана моли за помоћ

Према његовом мишљењу, месо и риба, захваљујући својој природној структури, имају довољну дубину укуса, што се најбоље истиче једноставним зачињавањем соли и бибера.

Готове маринаде под микроскопом Роберта Макловича

Критичар хране наглашава да кућно маринирање не мора нужно да буде дуготрајан процес. Мјешавина соли, уља и природних зачина може да побољша укус свињског врата или кобасице, али умјереност је кључна. Роберт Маклович истиче да производи који се купују у продавници, често садрже огромне количине соли, шећера, конзерванса и вјештачких адитива.

Не куцај у дрво да не урекнеш! Отац Предраг Поповић открио сурову истину о обичају који имају сви Срби

Не куцај у дрво да не урекнеш! Отац Предраг Поповић открио сурову истину о обичају који имају сви Срби

Важно је да уложите у квалитетне састојке, а саму маринаду третирате као акценат у укусу, а не као доминантан дио јела. Познати гурман упозорава да мјесо не остављате предуго у маринади, да бисте сачували његова природна својства.

Тајне доброг роштиља

Роберт Маклович открива да је најважнији елемент роштиљања одабир праве опреме. Сматра да традиционални роштиљ на дрвени угаљ даје јелима непоновљив укус. Начин паљења угља такође није без значаја.

Воз ударио мушкарца код Нове Градишке

Воз ударио мушкарца код Нове Градишке

"У супротности са оним што може да се мисли, ово није потпуно очигледна радња. Прво, угаљ мора да буде сложен у гомилу. Тек када постане врућ, разбацује се по цијелој површини решетке", објашњава и додаје да врући ваздух мора да има простор за циркулацију, што ће омогућити равномјерно печење.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.