Нема особе која не воли тјестенину бар у неком облику, па се она кува у скоро свакој кући.
Познати кувар Гордон Ремзи је на свом „Јутјуб“ каналу „Основе кувања с Гордоном Ремзијем“, открио је како да се савршено скува тјестенина да не буде ни гњецава, ни слијепљена, али ни тврда. Он је детаљно објаснио како да тјестенина увијек буде „ал денте“.
Према Гордону Ремзију постоје четири корака која вас дијеле од савршене тјестенине:
1. Шерпа у којој кувате треба да буде довољно велика да се тјестенина не би слијепила. У воду обавезно додајте прстохват соли
2. Када вода прокључа, додајете тјестетнину и кувајте баш онолико дуго колико пише на паковању
3. Када препоручени минути кувања истекну, један комад тјестенине пробате и према Ремзију треба да буде овакав: „Тјестенина не смије да буде мекана, ни превише тврда и хрскава. Мора само да буде довољно чврста изнутра“
4. Ако је добро кувана одмах је вадите и проциједите.
Додајте мало маслиновог уља да се не би слијепила