Корисно

Тајна савршено куване пасте: Како да се тјестенина не лијепи приликом спремања

  • Извор: Ало
  • 23.02.2025. 15:48

Нема особе која не воли тјестенину бар у неком облику, па се она кува у скоро свакој кући.

Познати кувар Гордон Ремзи је на свом „Јутјуб“ каналу „Основе кувања с Гордоном Ремзијем“, открио је како да се савршено скува тјестенина да не буде ни гњецава, ни слијепљена, али ни тврда. Он је детаљно објаснио како да тјестенина увијек буде „ал денте“.

Према Гордону Ремзију постоје четири корака која вас дијеле од савршене тјестенине:

1. Шерпа у којој кувате треба да буде довољно велика да се тјестенина не би слијепила. У воду обавезно додајте прстохват соли

2. Када вода прокључа, додајете тјестетнину и кувајте баш онолико дуго колико пише на паковању

3. Када препоручени минути кувања истекну, један комад тјестенине пробате и према Ремзију треба да буде овакав: „Тјестенина не смије да буде мекана, ни превише тврда и хрскава. Мора само да буде довољно чврста изнутра“

4. Ако је добро кувана одмах је вадите и проциједите.

Додајте мало маслиновог уља да се не би слијепила

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.