Ako se dvoumite da li za doručak prženice ili sendvič, probajte ovaj spoj.
Sastojci:
8 kriški starog hljeba
4 lista gaude
4 lista stišnjene šunke
100 g krem sira
2 jajeta
malo mlijeka
prstohvat brašna
so, aleva paprika
Priprema:
Za pripremu ovog jela možete koristiti stari tost hljeb, a ukoliko se odlučite za klasični hljeb, trudite se da ga isiječete ravno i na tanje kriške kako bi se lakše povezale u sendvič. Kriške namažite kremsirom, stavite na njih krišku stišnjene šunke i list sira, preklopite drugom kriškom hljeba i umočite u umućena jaja kojima ste prethodno dodali mlijeko, prstohvat soli, brašna i aleve paprike. Ukoliko se plašite da će vam se sendvič razdvojiti prilikom prženja, na dva kraja ga možete probosti i spojiti čačkalicama. Pržite sendvič na malo ulja toliko da porumeni i dobije koricu i da se sir istopi.