Традиционално јело

Рецепт за савршену цицвару

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 22:49

Цицвара је старо, традиционално јело. Да би вам испала савршена, потребно је да "плива у масти" од сира и кајмака.

Састојци:

300-400 g сира или кајмака

8 кашика кукурузног брашна

2 dl воде

2 dl млијека

1 кашика масти нерастопљене (ако се користи кајмак, не треба)

1 кашичица соли

Припрема:

Млијеко, воду и маст ставите да прокувају, додајте сир, посолите и измјешајте. Када поново прокува, смањите температуру, сипајте кукурузно брашно и непрекидно мијешајте да полако крчка десетак минута. Кад се по дну посуде ухвати као да је мало загорјела, готова је. Послужите уз киселу павлаку, јогурт или кисело млијеко, а може и салата по жељи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: