Овај сочни колач прави се брзо и лако, а притом је посан.
Потребно је:
- 150 г посног кекса
- 1л сојиног млијека
- 5 кашика шећера
- 3 пудинга од ваниле
- 125 г маргарина
- 200 мл биљне слатке павлаке
50 г шећера у праху
- 700-800 г јагода
- мало сојиног млијека за умакање кекса
- биљни шлаг за декорацију
Припрема:
Размутите пудинг са шећером и мало сојиног млијека, а остатак оставите да проври. Кад проври, закувајте размућени пудинг. Улупајте омекшали маргарин са шећером у праху. Маргарину додајте охлађен пудинг. Улупајте биљну слатку павлаку па и њу додајте крему и све умутите.
На дно посуде 30 x 20 цм послажите ред посног кекса намоченог у сојино млијеко. Преко ставите мало више од пола крема, па насјецкајте јагоде, опет мало више од пола мјере. Преко опет ставите остатак фила, полако кашиком помало вадите и распоредите преко јагода, па полако кашиком развуците.