Бурек је један од најпопуларнијих и најомиљенијих пита.
У наставку погледајте како да припремите бурек.
Састојци
1кг брашна
2 кашичице соли
500 мл воде
150 гр масти
200-260 мл уља
800 гр до 1 кг јунећег мљевеног меса
2 велике главице црног лука
Со, бибер,
6-8 кашика воде
Припрема
Умијесите јуфкице од 1 кг брашна и 2 кашике соли и 500 мл воде собне температуре. Растопите маст коју ћете помијешати са уљем. Тијесто које сте умијесили подијелите на мање јуфкице и сваку јуфкицу обилно премажите са масноћом и ставите у плех или тацну па премажите са још масти.
Оставите најмање око сат времена у фрижидеру. Најбоље је да тијесто преноћи у фрижидеру, тада ће се најљепше развијати, али може и сат времена.
Направите фил од јунећег мљевеног меса и 2 главице црног лука, ситно сјеченог, соли и бибера и мало воде. Умијесите добро фил.
Развуците тијесто колико год можете користећи само масноћу. Затим, филујте обилато и савијте у "звркове", или кругове па пеците у загријаној рерни на 220 степени Целзијуса око 25 минута.