Овај брзи тарт са малинама прави се без миксера.
Овај брзи тарт са малинама прави се без миксера. Идеална посластица за љето - лагана, воћна и готова за мање од сат времена.
Састојци за тијесто:
200 г брашна
100 г маслаца
50 г шећера
1 јаје
прстохват соли
Састојци за фил:
200 г свјеже малине
2 кашике шећера у праху
1 кесица ванилин шећера
Мало рендане коре лимуна или листићи нане за декорацију
Припрема:
Помјешајте брашно, шећер и со, додајте маслац и утрљајте га прстима док не добијете мрвичасту смјесу. Додајте јаје и замјесите тијесто. По потреби додајте кашику хладне воде. Тијесто увијте у фолију и оставите у фрижидеру 20 минута. Развуците тијесто и ставите га у калуп за тарт. Избоцкајте виљушком. Пеците 15 минута на 180 степени. Кад се охлади, поређајте малине, поспите шећером у праху и ванилин шећером, пише Жена Блиц.