Prvo pravilo je da se kuva u hladnoj vodi, a drugo je ključno za pire bez grudvica

  • 28.01.2021. 13:17

Iako i domaćica-početnica može lako da ga pripremi, pire-krompir lako može da se pretvori u kulinarski promašaj, piše magazin.novosti.rs

To se neće dogoditi ako budete slijedili jednostavna pravila:

  • Birajte krompir sa najviše skroba, jer ćete ga najlakše izgnječiti.
  • Krompire sjecite na jednake komade kako neki ne bi bili prekuvani, a pojedini nedovoljno kuvani.
  • Kada ga isječete, stavite ga u hladnu posoljenu vodu (nemojte u ključalu), poklopite i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok ne omekša.
  • Prije nego što ga izgnječite, bitno je da ga potpuno ojcedite. Tako će ukus biti "puniji".
  • Mlijeko koje dodajete u krompir mora da bude toplo, a puter omekšao na sobnoj temperaturi da biste dobili ujednačenu smjesu.
Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Дивље Пчеле (12+)

    '''Дивље пчеле' је грчка драмска серија из 2019. године у режији и према сценарију групе аутора.

  • 23:20 Погледај у сутра

    Погледај у сутра