Prvo pravilo je da se kuva u hladnoj vodi, a drugo je ključno za pire bez grudvica

  • 28.01.2021. 13:17

Iako i domaćica-početnica može lako da ga pripremi, pire-krompir lako može da se pretvori u kulinarski promašaj, piše magazin.novosti.rs

To se neće dogoditi ako budete slijedili jednostavna pravila:

  • Birajte krompir sa najviše skroba, jer ćete ga najlakše izgnječiti.
  • Krompire sjecite na jednake komade kako neki ne bi bili prekuvani, a pojedini nedovoljno kuvani.
  • Kada ga isječete, stavite ga u hladnu posoljenu vodu (nemojte u ključalu), poklopite i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok ne omekša.
  • Prije nego što ga izgnječite, bitno je da ga potpuno ojcedite. Tako će ukus biti "puniji".
  • Mlijeko koje dodajete u krompir mora da bude toplo, a puter omekšao na sobnoj temperaturi da biste dobili ujednačenu smjesu.
Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.