Kajgana je omiljeni doručak mnogim porodicama u cijelom našem regionu.
Kalorična je, dugo drži sitost, a prije svega je ukusna i brzo se priprema. Ali, mnoge domaćice prave iste greške prilikom pripreme ovog jela.
Poznati australijski kuvar Den Čerčil otkrio je kako kajgana koju on pravi uvijek ispadne savršeno.
Ovo su njegove tajne.
1. Podesite temperaturu
Izbjegavajte da spremate kajganu na najjačoj temperaturi.
Ako je tiganj previše vreo, rizikujete da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, pa će se razlivati po tanjiru.
2. Nemojte previše mešati kajganu
Kad sipate umućena jaja u tiganj, nemojte svako malo špatulicom miješati kajganu.
Pravilno je da gurnete špatulicu ka sebi i nagnete tiganj tako da nepečeni dio kajgane "padne" na onaj koji se već lagano ispekao.
3. Koristite poklopac
Većina domaćica priprema kajganu tako što je ostavi u tiganju dok ne bude sasvim pečena.
Poznati kuvar savjetuje da isključite ringlu prije nego što kajgana bude sasvim gotova i da stavite poklopac na tiganj.
Kajgana će se krčkati ispod poklopca u tiganju koji je dovoljno zagrejan, pa neće biti gumasta.
Savjet plus:
Da bi kajgana bila svilenkasta, u umućena jaja dodajte kašiku majoneza i po želji posolite. Majonez će joj dati posebnu teksturu.