Рецепт

Ово јело се некада сматрало сиротињским, а данас је луксуз у ресторанима

  • 17.01.2025. 13:41

Оно што смо некада сматрали "сиротињском“, а веома укусном храном, данас се неријетко налази на менију најбољих ресторана и плаћа се папрено.

Међу таквим јелима је и попара.

Мирјана троје дјеце родила 1. јануара: Клаудију 2022., Мартина 2024. и Себастијана 2025.

Мирјана троје дјеце родила 1. јануара: Клаудију 2022., Мартина 2024. и Себастијана 2025.

Зашто је не бисте направили сами? Ево и врло једноставног рецепта.

Састојци:

  • 4-5 киселих хљебова (најбоље је користити старији хљеб, може бити црни или бијели),
  • 1 литра млијека (може бити и мало мање или више, зависно од жељене густине),
  • 2-3 кашике маслаца или масти,
  • 1-2 јаја,
  • 100 грама фета сира или неког другог сира (по избору),
  • Со,
  • Бибер,
  • Сјецкани першун за декорацију.

Припрема:

Исјеците хљеб на коцкице или комаде. Ако је хљеб јако сув, можете га навлажити са мало воде или млијека прије него што наставите са припремом.

Чланица НАТО подигла борбене авионе

Чланица НАТО подигла борбене авионе

У великој шерпи загријте млијеко на средње јакој ватри, али пазите да не проври. Ако желите, можете додати мало соли и бибера у млијеко док се загријава.

Када млијеко буде топло, додајте исјечени хљеб у шерпу. Мијешајте док се хљеб не натопи млијеком и не почне да се распада. Оставите да се кува на лаганој ватри неколико минута, док хљеб потпуно не упије млијеко и не омекша. Ако је превише густо, можете додати још мало млијека.

У тигању растопите маслац или маст и додајте је у микс хљеба и млијека. Добро промијешајте.

Умутите јаје и полако га додајте у попару, непрекидно мијешајући. Ово ће попари дати додатну кремасту текстуру.

Додајте измрвљен фета сир (или неки други) у попару и мијешајте док се не растопи и сједини.

Ко има право на подстицаје за плате у Српској

Ко има право на подстицаје за плате у Српској

Провјерите да ли је јело довољно зачињено. Додајте још соли и бибера ако је потребно. Оставите попару још неколико минута на ватри да се све лијепо сједини и да се сир растопи.

Послужите топло, посуто сјецканим першуном ако желите. Попару можете јести саму или уз неки прилог по жељи, преноси "Задовољна.рс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: