Рецепт

Направите најукуснију паштету од јаја која вам остану након Васкрса

  • Извор: Магазин новости
  • 20.04.2025. 17:30

Кувана јаја звијезде су васкршњег стола. Од ове намирнице можете направити неколицину јела – чак и укусну паштету.

Важно је скувати јаја на тврдо, помијешати их с нешто мајонезе, сенфа, киселог врхња и покојег зачина, а онда све заједно сервирати као предјело или међуоброк.

Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.

Најбоље од свега? За цијели поступак биће вам потребно свега око пола сата. Ако употријебите сјецкалицу поврћа још и мање времена од тога.

Паштета од тврдо куваних јаја - састојци:

6 великих јаја

50 мл мајонеза

20 г киселе павлаке

2 кашичице насјецканог влашца

1 кашика сенфа

1 кашика љутог умака по жељи

1 кашичица димљене паприке у праху

со и бибер по жељи

Паштета од тврдо куваних јаја - припрема:

Скувајте тврдо кувана јаја на уобичајени начин – у кипућој води термички их обрађујете око 10 до 12 минута. Охладите их у хладној води и огулите.

Насјецкајте бјеланца на ситне коцкице, а жуманца уситните виљушком у пасту. Јаја помијешајте са мајонезом, сенфом, киселом павалком и љутим умаком по жељи. Зачините с нешто соли и бибера, димљеном паприком у праху и насјецканим влашцем.

Ставите у фрижидер да се паштета охлади па послужите с хљебом, крекерима или насјецканим поврћем.

Пријатно!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Емисија: У микс зони са Јованом (Р)

    '' Емисија: У микс зони са Јованом (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    '' Аграр (Р)

  • 12:55 Прича се (Р)

    '' Прича се (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ало ало (Р)

    Серија: Ало ало (Р)