Кувана јаја звијезде су васкршњег стола. Од ове намирнице можете направити неколицину јела – чак и укусну паштету.
Важно је скувати јаја на тврдо, помијешати их с нешто мајонезе, сенфа, киселог врхња и покојег зачина, а онда све заједно сервирати као предјело или међуоброк.
Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.
Најбоље од свега? За цијели поступак биће вам потребно свега око пола сата. Ако употријебите сјецкалицу поврћа још и мање времена од тога.
Паштета од тврдо куваних јаја - састојци:
6 великих јаја
50 мл мајонеза
20 г киселе павлаке
2 кашичице насјецканог влашца
1 кашика сенфа
1 кашика љутог умака по жељи
1 кашичица димљене паприке у праху
со и бибер по жељи
Паштета од тврдо куваних јаја - припрема:
Скувајте тврдо кувана јаја на уобичајени начин – у кипућој води термички их обрађујете око 10 до 12 минута. Охладите их у хладној води и огулите.
Насјецкајте бјеланца на ситне коцкице, а жуманца уситните виљушком у пасту. Јаја помијешајте са мајонезом, сенфом, киселом павалком и љутим умаком по жељи. Зачините с нешто соли и бибера, димљеном паприком у праху и насјецканим влашцем.
Ставите у фрижидер да се паштета охлади па послужите с хљебом, крекерима или насјецканим поврћем.
Пријатно!