Једноставни састојци понекад чине најбоље комбинације, а пуњене лепиње су провјерен рецепт који бисмо могли правити изнова, без да нам досади.
Састојци за тијесто:
600 g брашна
350 ml чврстог јогурта
пола пакетића прашка за пециво
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
1 пакетић сувог квасца
60 ml топле воде
Пуњење:
сир
шунка
Додатно:
Мало уља
Припрема:
У топлу воду ставити квасац и шећер и ставити са стране 10 минута, како би се квасац активирао. У дубљој посуди помијешати брашно, прашак за пециво и со, па додати јогурт и активирати квасац.
Замјесити глатко тијесто и подијелити га на осам једнаких дијелова. Обликовати куглице, сваку разваљати и напунити шунком и сиром па затворити са свих страна.
Пуњену лепињу поново мало разваљати. Лепиње појединачно пећи на загријаном тигању, с мало уља, око три минуте са сваке стране.
Послужити уз јогурт, топле или хладне.
Рецепт за најбрже пуњене лепиње пронашли смо код блогерке Вере, на профилу "кухињица.тс", на Инстаграму.