Питање многих домаћица

Које брашно је најбоље користити за запршку

  • Извор: Крстарица
  • 01.06.2024. 16:35

Запршка је смјеса која се састоји од брашна и масноће. Она се углавном користи да би се чорба или јело згуснуло.

За припрему добре запршке, важно је знати које брашно користити и како се сама запршка спрема. Многе домаћице, често се питају које брашно иде у запршку.

Које брашно одабрати – оштро или глатко?

Глатко пшенично брашно најчешће се користи у изради дизаних тијеста (кифлица, хљебова) због своје структуре која тијесто чини глатким.

Оштро брашно самљевено је грубље од глатког па је оно савршен одабир за израду запршке за јело или чорбу.

Управо због те грубље структуре, јело ће се згуснути много боље него што би се згуснуло да је за прављење запршке коришћено глатко пшенично брашно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Емисија: Досије

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Дивље пчеле (12+)

    Серија: Дивље пчеле (12+)