Питање многих домаћица

Које брашно је најбоље користити за запршку

  • Извор: Крстарица
  • 01.06.2024. 16:35

Запршка је смјеса која се састоји од брашна и масноће. Она се углавном користи да би се чорба или јело згуснуло.

За припрему добре запршке, важно је знати које брашно користити и како се сама запршка спрема. Многе домаћице, често се питају које брашно иде у запршку.

Које брашно одабрати – оштро или глатко?

Глатко пшенично брашно најчешће се користи у изради дизаних тијеста (кифлица, хљебова) због своје структуре која тијесто чини глатким.

Оштро брашно самљевено је грубље од глатког па је оно савршен одабир за израду запршке за јело или чорбу.

Управо због те грубље структуре, јело ће се згуснути много боље него што би се згуснуло да је за прављење запршке коришћено глатко пшенично брашно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    '''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.