Овај укусни оброк који можете конзумирати и као главно јело а један састојак даће му посебан шмек. Кромпир салата је идеалан прилог.
Риба је та уз коју најбоље иде и зато се најчешће и припрема уз посне оброке посебно на славама али подједнако добро може да иде и уз многа друга јела.
Састојци:
- килограм кромпира
- 3 главице црног лука
- децилитар уља
- децилитар винског сирћета
- кашика першуновог листа
- бибер
- со
Припрема:
Кромпир оперите и обарите га с љуском у сланој води што ће касније вјеровали или не дати посебан печат вашој салати.
Прохлађен кромпир ољуштите и исциједите га по жељи. У чинију стављајте наизмјенично кромпир и лук посолите побиберите и постепено прелијевајте уљем.
Када потрошите сав материјал разблажите сирће с мало воде и прелијте преко салате што је веома важно како она не би била прејака. Ваш оброк посипајте першуновим лишћем што ће јој дати стварно посебан шмек, преноси Крстарица.