Trik

Kako podgrijati picu, a da ne izgubi na ukusu?

  • Извор: Б92
  • 10.06.2022. 19:50

Ostalo vam je nekoliko parčadi pice? Nemojte žuriti do mikrotalasne kad poželite da ih pojedete.

Blogerka Farvin Simak, osnivačica stranice Love and other Spices, otkrila je trik ako da jučerašnja pica postane hrskava i mirisna kao što je bila odmah nakon kupovine. Bolje je koristiti provjerenu metodu iskusne food blogerke.

Da biste to učinili, biće vam potrebna friteza namijenjena prženju krompira. Zagrijte je na 180°C, a kriške pice prethodno poprskajte biljnim uljem (tako će kora ponovo postati hrskava).

Zatim ispod glavne pregrade friteze sipajte par kašičica vode da se tokom zagrijavanja stvori malo pare (da se pica ne osuši). Poređajte peostalu parčad u fritezu i pazite da se ne preklapaju. Ostavite ih tako oko četiri minuta. Voila - pica je svježa i sočna, kao da je tek izvađena iz pećnice.


(B92)

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Бинго, Лутрија РС

    ''Пратите Бинго и окушајте своју срећу.

  • 20:30 У првом плану

    У првом плану' одабраним саговорницима даје прилику да кажу своје мишљење и ставове о важним друштвено-политичким темама, те да кроз динамичан и отворен разговор, одговоре на питања у жижи јавности, и преглед актуелних дешавања, откривају истине, чињенице и доносе закључке.

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ало ало(12+)

    ' Серија: Ало ало(12+)

  • 22:25 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.