Када правите филове, сосове… Да бисте га згуснули морате да користите брашно. Али, шта се дешава када га немате код куће или када заборавите да га додате?
Ништа не брините, руска куварица Јулија Архипова, подијелила је пар корисних савјета, који ће вам помоћи.
Ако правите неки фил за колаче и торте или сос, битно је да их направите како треба, а у томе ће вам помоћи састојци које већ имате код куће. Руска куварица савјетује којим намирницама да замијените брашно, а да се укус не промијени. У питању су сенф у праху и желатин.
Ако се одлучите за сенф у праху, њега немојте да користите како бисте згуснули фил, већ само за сос. Пред крај додајте сенф у праху или обичан сенф и све добро промијешајте. Осим што ће згуснути сос, укус ће бити љепши.
Ако се одлучите за желатин, њега можете да користите и за сос, али и за фил. Желатин се исто додаје пред крај, али јако мало, јер ако додате превише можете да направите желе, а не сос, пише Ствар укуса, преноси Крстарица.