Поред тога што разбуђује, омиљени јутарњи напитак може да буде и чудесан по наше тијело. Ево како да кафа буде здравија.
Заиста је могуће у јутарњи напитак убацити витамине, антиоксиданте и све те нутријенте који ће нас учинити здравијим и виталнијим. Тако можемо да уживамо у јутарњој кафи, а да у исто време урадимо и нешто корисно за наше тело и ум. Ево како да зачинимо нашу кафу. Уздравље!
Цимет
Уколико у јутарњу кафу убаците мало цимета, добићете моћну дозу антиоксиданата. Цимет се наиме већ хиљадама година користи као лек. Студије су показале да овај зачин штити срце и мозак, јача имуни систем и побољшава метаболизам.
Додајте ђумбир
Овај ароматични љути зачин је препун антиоксиданата и антиупалних својстава. Умањује бол у мишићима, снижава холестерол и побољшава варење. У кафи, разуме се, користите ђумбир у праху.
Печурке
Кафа и печурке… Иако делују као неспојива комбинација, печурке заправо имају антивирално и антиупално својство, јачају имуни систем и спречавају бројна обољења. Уз то су и јак пребиотик. Кашичицу печурки у праху помешајте с кашичицом кафе и припремите напитак на уобичајен начин.
Куркума
Ово жуто благо је јак антиоксидант, помаже у детоксификацији, побољшава варење, а умањује и депресију.
Мака
Чудесни прах мака балансира хормоне, подиже енергију и либидо, а препун је масних киселина и витамина Ц.
Како да кафа буде здравија уз помоћ какаа?
Чоколада и кафа су заиста сјајан тандем, зар не? А какао је моћан антиоксидант, садржи огромну количину гвожђа, снижава холестерол, побољшава расположење и подиже мотивацију. Сасвим довољно разлога да га конзумирате уз кафу.