Кухиња

Један састојак је тајна савршеног ајвара

  • Извор: Агенције
  • 08.09.2024. 06:54

Један састојак може значајно побољшати окус ајвара. Наиме, ријеч је о хрену.

За припрему вам је потребно: три килограма црвених паприка, 30 декаграма хрена, три децилитра уља, децилитар алкохолног оцта и кашика соли.

Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте хрен и оцат, добро промијешајте.

Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба стајати на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што га поједете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.