Кухиња

Један састојак је тајна савршеног ајвара

  • Извор: Агенције
  • 08.09.2024. 06:54

Један састојак може значајно побољшати окус ајвара. Наиме, ријеч је о хрену.

За припрему вам је потребно: три килограма црвених паприка, 30 декаграма хрена, три децилитра уља, децилитар алкохолног оцта и кашика соли.

Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте хрен и оцат, добро промијешајте.

Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба стајати на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што га поједете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Аграр

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:30 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 У микс зони (Р)

    У микс зони (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.