Једе вам се нешто слатко? Испробајте штрудлу са џемом и орасима.
Састојци
500 г брашна (тип 500), 250 ml млијека, 100 ml уља, 2 јаја, пола коцкице свјежег квасца (25 г), пола кашичице соли, 5 кашичица шећера.
Припрема:
1. У 250 ml млаког млијека размутити квасац, додати му кашику шећера, па оставити да нарасте 15-ак минута. У брашно додати надошли квасац, јаја, уље, шећер и со, па умијесити тијесто.
2. Сједињено тијесто мијесити још мало на мало побрашњаној подлози, затим га подијелити на два дијела прекрити крпом и оставити 45 минута да нарасте.
3. Јуфке истањити што више може па обилно намазати џемом и орасима. Уролати и редати у подмазан плех, а ролате премазати жуманцем у који се стави неколико капи уља.
4. Пећи око 45 минута на температури од 200 степени. Послужити уз топло пиће.