Доносимо вам приједлог за данашњи доручак или ужину
САСТОЈЦИ:
100 г овсених пахуљица
150 ml јогурта
50 ml уља
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица соли
200 г тиквица
2 јајета
50 г сусама
ПРИПРЕМА:
У чинији помијешајте пахуљице, јогурт и уље, јаја, сусам, со и прашак за пециво, па смјесу оставите десетак минута да пахуљице омекшају. За то вријеме нарендајте тиквицу и добро је оциједите од вишка воде коју ће пустити. Смјеси са пахуљицама додајте оцијеђену тиквицу и добро промијешајте шпатулом. Плех (30x20 cm) обложите пек-папиром па у њега сипајте добијену смјесу. Питу пеците у рерни загријаној на 180 степени око 25 минута, односно док не порумени. Сачекајте да се пита мало прохлади па је сијеците и сервирајте.
* Рецепт преузет са странице "Јекин Каприц".